A Vinatus pince is megszerzett egy darabot Dionüszosz szívéből, és 2006-ban a Kisharsányhoz tartozó Bocor-dűlő napsütötte domboldalain, 8 hektáron elrejtette, hogy évekkel később a lédús szemekkel büszkélkedő szőlőtőkék megfelelő alapanyagul szolgáljanak a boraiknak.
Kovács László, szegedi vállalkozó, ahogy először belekóstolt a borok világába, tudta, hogy az állandóan változó gazdaság mögött biztos nyugalomra találhat egy pohár bor mellett. Az első szüretre 2009 őszén került sor. A tárolást komoly hordószelektálás előzte meg: a mecseki és zempléni tölgyfákból készült hordókat három évig természetes úton szárították, így jöttek létre a barrique hordók. A hosszú-élettartamú borok nem a megszokott villányi könnyedséget nyújtják, amik a versenyeken elért sikerek, és a megtisztelő cikkek bizonyítják nagy bormagazinokban.